Digitalizarea în sistemul de sănătate – Info World | MedikaTV

Ne face plăcere să vă informăm că în data de 17 Iunie 2021, Info World a participat la emisiunea „TeleMedika”, difuzată pe postul de televiziune MedikaTV. Subiectul abordat în cadrul acestei ediții a fost „Digitalizarea în sistemul de sănătate”.

S-a discutat despre tendințe și provocări, care a fost impactul pandemiei asupra activităților medicale din spitale și ce soluții inovative a dezvoltat Info World pentru a răspunde nevoilor de digitalizare din sănătate.

De peste 20 de ani, Info World contribuie la digitalizarea domeniului medical. Suntem alături de cadrele medicale, oferindu-le soluții digitale rapide și intuitive, care să le ușureze activitatea zilnică și să contribuie la o medicină modernă.

Recunoaștere din partea partenerilor pentru calitatea serviciilor

Încă din anul 2015, Spitalul Militar de Urgență “Dr. Aristide Serfioti” Galați este unul dintre partenerii noștri ce utilizează în desfășurarea activității medicale soluțiile inovative Info World.

Aceste aplicații software performante, configurabile și interoperabile, permit eficientizarea fluxurilor de lucru, fiind dedicate informatizării activităților economice și administrative.

În urma celei mai recente vizite a echipei Info World în cadrul spitalului, colegii noștri au fost răsplătiți cu medalii în semn de apreciere pentru frumoasa colaborare.

Printr-un devotament continuu față de nevoile clienților noștri, ne dorim să dezvoltăm relații durabile, bazate pe excelență în servicii. Asistența și mentenanța permanent oferite de către Echipa de Suport Info World se îmbină armonios cu o relație axată pe încredere și proactivitate.

Suntem onorați să primim această distincție, care ne confirmă aprecierea partenerilor noștri!

CONFERINTA BLACK SEA AND BALKANS SECURITY FORUM 2020

În perioada 4-5 septembrie, InfoWorld, lider în furnizarea de software medical, a participat la „BLACK SEA AND BALKANS SECURITY FORUM 2020”.

Suntem parteneri ai acestui eveniment aflat la patra ediție, organizat de New Strategy Center și cu sprijinul instituțional al Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale.

Acest forum oferă un cadru regional de discuții despre provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

Printre participanții de seamă ce au fost speakeri în cadrul acestui eveniment se numără: Prim-Ministrul Ludovic Orban, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat, Ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu, numeroși reprezentați NATO, ambasadori și lideri de opinie din cele mai importante industrii.

Un subiect de mare interes ce va fi dezbătut în cadrul acestui forum îl reprezintă „Consecințele pandemiei asupra domeniului medical” și care au fost lecțiile învățate pentru viitor.

Întregul program al evenimentului poate fi consultat aici: https://2bsecurityforum.ro/.

COVID-19 ANTIBODY TEST RELEASED BY ORTHO CLINICAL DIAGNOSTICS

Aligned with its mission to improve and save lives with diagnostics, Ortho Clinical Diagnostics today announced it is launching to market its SARS-CoV-2 (COVID-19/coronavirus) antibody test—the VITROS® Immunodiagnostic Products Anti-SARS-CoV-2 Total Reagent Pack. Testing kits are expected to be available in a few weeks.

Ortho followed the guidelines established by the U.S. Food and Drug Administration’s (FDA) Policy for Diagnostic Tests for Coronavirus Disease-2019 during the Public Health Emergency.

Read full article: here.

PREMIUL PENTRU CERCETARE PRIMIT LA ICT 2018

Info World a fost desemnat câştigătorul proiectului de cercetare Sound of Vision, în cadrul căruia a creat un dispozitiv portabil inteligent, care vine în ajutorul persoanelor nevăzătoare şi a celor cu deficienţe de vedere, să se poată deplasa în medii atât interioare, cât şi exterioare fără asistenţă.

Sound of Vision a câştigat premiul Tech for Society în cadrul evenimentului ICT 2018: Imagine Digital, un eveniment de cercetare şi inovare axat pe priorităţile Uniunii Europene în transformarea digitală a societăţii şi industriei.

Descărcaţi articolul aici.

Premiul Tech for Society Sound of Vision la ICT 2018

Între 4-6 Decembrie, cercetătorii, inovatorii și principalii actori din industria de referinţă sunt prezenți la Evenimentul ICT 2018 – Imagine Digital , care are loc în Viena, Austria. Evenimentul este dedicat inovării digitale și afacerilor.

Mai mulți membri-cheie ai echipei de cercetare Sound of Vision participă la acest eveniment, împreună cu informații despre proiect, demo-uri și prototipul avansat al sistemului! Îi puteţi găsi la standul i11 în Sala X3 a zonei de expoziție, la sectiunea Inspiring a Digital Society. Le puteţi face o vizită!

Brăţări cu Coduri de Bară: O realizare inovatoare la Spitalul Judeţean din Suceava

YoutubeVideoThumb

Suntem încântați să împărtășim o realizare inovatoare pe piața românească: implementarea brățărilor cu coduri de bare. Pentru clienții noștri de la Spitalul Judetean din Suceava, brățările conțin toate informațiile necesare pe durata spitalizării, inclusiv: date de identificare și analize, secția de internare, alergii, tratamente și nu numai. Sistemul este deja implementat în majoritatea celor 26 de secții din spital și datele sunt transmise prin Bluetooth sau direct către cele 9 puncte în care se fac internări.

Info World continuă să ridice ștacheta în sectorul medical din România, atât în domeniul privat cât și al celui public. Va urma să aflați despre cele mai noi acțiuni ale companiei.

Programele de finanţare EUREKA, în favoarea creşterii valorii adăugate româneşti

Articolul publicat în iulie-august de ziarul Market Watch prezintă implicațiile EUREKA pe piața românească. EUREKA este o rețea interguvernamentală înființată la nivel european cu peste treizeci de ani în urmă pentru a facilita accesul la finanţare organizaţiilor care activează în domeniul cercetării-dezvoltării.

Info World este una dintre cele trei colaborări de succes menționate, cu peste 5 proiecte distincte finanțate de EUREKA alături de alte organizații internaționale.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Info World este recomandată a doua oară în revista de IT și Telecomunicații al Ziarului Financiar. Achiziționați un exemplar pentru a vedea pe ce loc s-a poziționat compania pe piața națională de IT, precum și pentru a afla cele mai noi progrese care se integrează în standardele internaționale cu software-ul românesc.

Info World aduce din nou expertiza acumulată din eforturile internaționale în scopul îmbunătățirii managementului clinic al pacienților din România. Vă prezentăm noua noastră soluție de software pentru domeniul medical: iw.NEXT, bazată pe proiectele noastre din SUA implementate în prezent, care sunt recunoscute la nivel național.

Vizualizaţi articolul aici.

Proiectul nostru finanțat de Uniunea Europeană și-a finalizat primul trimestru și ulterior am avut întâlnirea comunitară. Am fost onorați să susținem întâlnirea la sediul nostru, alături de partenerii noștri spanioli de la Innovatec și partenerii locali de la Universitatea Politehnica din București, prezentând descoperirile și zonele oportune în crearea unui sistem de monitorizare pentru locunță, bazat pe corpuri de iluminat inteligente.

Scopul acestui proiect a fost de a crea o tehnologie ajutătoare care să ofere persoanelor vârstnice o mai mare independență, obtinând suport de la distanță a familiei, prietenilor și îngrijitorilor. Acest lucru se va face folosind un sistem cibernetic prin intermediul unei rețele de senzori fără fir implementați ca dispozitive de iluminat inteligente, eficient din punct de vedere energetic. De aici reiese un sistem de monitorizare a locuinței universal, persuasiv, simplu, ieftin si usor de instalat, care să utilizeze, în primul rând, dispozitivele de iluminat existente și să înlocuiască o sumă minimă cu alternativele lor inteligente.

Încă din 2006, când Info World a intrat în domeniul proiectelor finanțate din fonduri naționale și internaționale, a câștigat notorietate datorită rezultatelor sale consecvente și inovatoare în domeniul ehealth. Proiectul iLight are nevoie de suportul adaptabil, inteligent și de ultimă generație pe care Info World îl oferă atât de ușor, astfel încât să poată lumina călătoria către tehnologia asistenței medicale geriatrice.

Conferința de Securitate Cibernetică: Standardizarea Europei

În aprilie am participat la conferințele Securitatea Euro – Atlantică și Securitatea în Spațiul Cibernetic, Ediția a III a. Noi ne-am focusat pe alertarea publicului cu privire la Regulamentul 679 privind Protecția Generală a Datelor adoptat de către Comisia Europeană, care va intra în vigoare din mai 2018.

Regulamentul 679 urmărește consolidarea și unificarea protecției datelor pentru toate persoanele din Uniunea Europeană, dar se referă și la exportul de date cu caracter personal în afara Uniunii Europene.

Datorită experienței noastre internaționale, am promovat ideea standardizare în domeniul medical și credem că aceasta este primul pas către atingerea obiectivului. Fișele de sănătate conțin informații incredibil de sensibile care pot afecta indivizii, cât și pe cercetători și este necesar să le acordăm importanță și securitate.

Romanian IT&C Directory: Faceți cunoștință cu partenerul nostru Medicasoft

Final-Article

Încă o dată am avut onoarea de a fi prezenți în revista românească de comerț IT&C, care a fost lansată la expoziția internațională a lui Sziget în luna martie. Anul acesta, împreună cu partenerii noștri de la MedicaSoft LLC, ni s-au dedicat 2 pagini în această revistă. Pentru a afla mai multe despre cele mai noi progrese ale Info World-ului pe piața eHealth și despre activitățile partenerilor noștri, accesați aici.

HIMSS17: Interoperabilitatea, cuvântul cheie al anului 2017 in eHealth

În februarie am avut oportunitatea de a merge împreună cu partenerii noștri americani la conferința și expoziția anuală “Healthcare Information and Management Systems Society” (HIMSS17) în Orlando, Florida. HIMSS atrage peste 40.000 de profesioniști din domeniul sănătății în IT din întreaga lume. Anul acesta conferința s-a concentrat pe interoperabilitatea și securitatea cibernetică, două subiecte care au fost prioritare de ceva vreme pentru Info World, și va continua să se focuseze și noi vom continua să creștem și evolua pe una din piețele cele mai rapide de transformare din societatea de astăzi.

Noi participăm în Tabăra de IT în Bușteni: It will be fun!

Noi participăm în Tabăra de IT în Bușteni: It will be fun!

logo2016
În perioada 21-25 septembrie am avut plăcerea de a participa la Tabăra de IT: IT will be fun!  Ediția a IX a, organizată de IBusiness. Pentru a doua oară suntem parteneri în cadrul acestui eveniment și putem spune că a ajuns la inimile noastre, ca cea mai mare parte a echipei noastre, fiind obiectivul demografic al acestui eveniment.

Anul trecut, unul din reprezentanții echipei noastre, Alexandru Perețeanu, a vorbit despre tendințele dezvoltării în domeniul mobilității și aplicațiile mobile; anul acesta director nostru Daniel Nistor a susținut un seminar despre M-Health, Securitatea Cibernetică și Big Data Analytics.

Tabăra de IT este un eveniment focusat pe dezvoltarea personală și profesională a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 – 35 ani, prin oferirea unor serii de seminarii și training-uri. Specialiștii vor discuta subiecte noi, precum: cloud, big data analytics, data center, securitatea cibernetică, mobilitate, Internet of Things (IoT) și multe altele.

Condițiile de care să țină cont un participant sunt: să aibă peste 18 ani și să fie pasionat de IT. Cine știe, participând la acest eveniment poate duce la un nou stagiu de locuri de muncă. Află mai multe pe tabaradeit.ro.

Profitabilitatea la Puterea a Treia

maryo-plus-mihaela
Pe 30 iunie am participat la deschiderea IBusiness forum, discutând despre tendințe, beneficii, perspective și cel mai important subiect de discuție a fost despre ce impact a avut “Big Data – Analytics – Cloud” asupra inovației și profitabilității.

Lista prezentă a reunit o serie de specialiști în cercetare, organizații guvernamentale, firme de consultanță și soluții experte oferite de companii, cum ar fi: ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice), Ernst&Young, SAS România, Ymens și, desigur, Info World.

Printre subiectele discutate și despre modul în care efectul impactului schimbă rapid piața românească, reprezentantul nostru Maryo Fiscuțean a vorbit despre Big Data, Cloud și Analytics din punct de vedere medical, în special în domeniul informațiilor și securității cibernetice. Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, click aici. 

Trenduri în IT : Securitatea Euro-Atlantică și Securitatea în Spațiul Cibernetic (ediția a ll-a)

cybersecurity
Recent a avut loc cea de-a doua ediție a conferinței internaționale dedicată securității cibernetice în contextul global, atât de complex al conflictelor pe multiple planuri pe care le putem vedea în plină desfășurare în acest moment în diferite locuri de pe planetă. Acestea sunt și motivele pentru care conferința din acest an s-a bucurat de o semnificativă participare, atât internațională cât și națională, dezbaterile și prezentările suscitând multe discuții, intrebări și, mai ales, răspunsuri din partea unor personalități ale căror opinii chiar contează.
Citeste mai mult

IT&C DIRECTORY: Info World: Prezentul este al tău, noi îți aducem viitorul

itcdirectory
Info World a sărbătorit recent 15 ani de reușite pe piața IT&C, lucrând exclusiv în domeniul sănătății. Recunoașterea și rezultatele obținute stau mărturie dedicației noastre pentru parteneri și clienți. Info World a obținut premii datorită capacității permanente de a învăța și de a implementa tehnici inovatoare, atât în produsele cât și în serviciile oferite. Și, cu toate acestea, ei au mereu în vedere faptul că domeniul lor de expertiză este tehnologia informației – piața cu cea mai rapidă rată de evoluție în societatea de astăzi.

Pe 30 iunie am participat la deschiderea IBusiness forum, discutând despre tendințe, beneficii, perspective și cel mai important subiect de discuție a fost despre ce impact a avut “Big Data – Analytics – Cloud” asupra inovației și profitabilității.

Trenduri în IT: Certificări în privința securității datelor în domeniul eHealth

radu-berca
Partenerul companiei Info World din Statele Unite ale Americii a obținut recent câteva certificări extrem de importante în ceea ce privește securitatea datelor în domeniul eHealth, certificări esențiale pentru a pune opera la standardele impuse de legislația SUA în domeniul serviciilor IT de sănătate. Este o recunoaștere remarcabilă pentru echipa de programatori a InfoWorld din România care a lucrat la elaborarea softului implementat în SUA, în rețeaua de spitale a veteranilor de război și care a trebuit să treacă aceste teste de securitate a datelor și să obțină certificările aferente. Acesta este și motivul pentru care i-am luat un interviu d-lui Radu Berca, cel care a coordonat echipa din România pentru a ne da mai multe detalii despre această realizare a programatorilor români.

În SUA legislația în domeniu prevede respectarea unor standarde unice, reglementate foarte clar, astfel încât orice soft implementat în zona de eHealth să răspundă acestor cerințe. Cum era și firesc, l-am întrebat pe dl. Berca și în legătură cu reglementările din UE și din România.

Citeste mai mult