PROIECTE
Încă de la inaugurarea noastra în anul 2000, am furnizat soluții informatice atât pe piața din România, cât și în afara acesteia. Am participat la multiple parteneriate și proiecte derulate prin finanțări europene, iar recent am pătruns și pe piața americană.
PROIECTE SUA
PROIECTE UE
PROIECTE NAŢIONALE
Proiecte SUA
Info World a intrat pe piața americană în anul 2008, printr-un parteneriat care a dezvoltat stații de diagnostic ThinkClient pentru PACS, împreuna cu Asociația de Veterani. De atunci, am menținut un parteneriat apropiat cu Medicasoft și continuăm să fim prezenți pe piața din America.
ehr.NXT
Software-ul Electronic Health Record (EHR) este capabil, eficient, precis și ușor de utilizat. Generația EHR este, de asemenea, deschisă, interoperabilă, personalizabilă și implementează tehnologii cloud. Platforma ehr.NXT este certificată pentru utilizare, oferind suport EHR prin folosirea celor mai noi tehnologii și proiectare bazată pe standardele actuale ale industriei.
Componente cheie ale ehr.NXT sunt:
- FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources)
- Interfețe deschise
- Set de tehnologii scalabile, de înaltă performanță
- Tehnologie cloud
Recent am obținut certificarea modulului „EHR Meaningful Use Stage 2” pentru modulele funcționale „Ambulatory” și „Inpatient”, adoptate de către Secretariatul Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane din S.U.A.
HealthCenter
HealthCenter (HC) este un portal web dedicat pacienților și manager al datelor medicale personale, ce pune informațiile medicale la dispoziția utilizatorului. Pacienții pot utiliza HC-ul pentru a accesa și administra propriile date medicale. Aceste date pot fi comunicate în siguranță către alți furnizori de servicii medicale și unificate într-o singură bază de date. Folosind HC-ul, utilizatorii își pot administra informațiile medicale, folosind o interfață web ușor accesibilă. Alți furnizori de servicii medicale pot folosi HC pentru a crește gradul de implicare al pacienților și pentru a le oferi acestora un portal web certificat prin care să acceseze datele medicale de care au nevoie.
Recent am obținut certificarea modulului „EHR Meaningful Use Stage 2” pentru modulele funcționale „Ambulatory” și „Inpatient”, adoptate de către Secretariatul Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane din S.U.A.
HISP
Acest proiect a contribuit la crearea unor servicii care să ajute la transmiterea mesajelor direct securizate și la gestionarea relațiilor de încredere între emițător și receptor. Mesajele sunt procesate de sistemele noastre securizate în cloud, fără necesitatea instalării de software local. Serviciile au fost realizate pentru performanță, scalabilitate, securitate, și pot manipula fără probleme traficul mare de mesaje. Proiectul continuă să ofere o interfață bazată pe standarde securizate, care permit integrarea mai ușoară a mesajelor direct securizate într-un flux de lucru obișnuit, precum și o conectare mai ușoară a EHR-ului la portalul pacientului și a altor aplicații medicale.
Proiecte UE
Începând cu anul 2010, Info World a finalizat 11 proiecte finanțate prin fonduri europene, încă 1 fiind în curs de derulare. În prezent, lucrăm la proiecte revoluționare, cum ar fi sursele energetic de lumină eficiente pentru uz medical și ajutoare de bază non-invazive pentru persoanele cu deficiență de vedere.
cINnAMON 2020 – 2023
Parteneri: B&M InterNets s.r.o. (Republica Cehă), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul acestui proiect este de a dezvolta o platformă extensibilă care cuprinde atât module software, cât și hardware, utilizate pentru persoanele care necesită monitorizare la domiciliu.
Platforma va utiliza senzori hardware și echipamente video disponibile în comerț, în timp ce, din partea software-ului, vor fi dezvoltați noi algoritmi de poziționare în interior și de recunoaștere a activității umane.
Achizitii: laptop.
i-bracelet 2017 – 2020
Parteneri: Cherry Biotech (Franţa), Elvesys (Franţa), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (România), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul acestui proiect este de a dezvolta un sistem de senzori pentru detectarea timpurie a tulburării hipertensive în cazul femeilor însărcinate precum preeclampsia precum și alte tulburări ale tensiunii arteriale.
Sistemul de senzori pe care îl propunem va fi proiectat având în vedere scopul final de a obține un dispozitiv portabil, prin urmare, va fi capabil să monitorizeze continuu tensiunea arterială fără intervenția utilizatorului. Dezvoltarea unei zone de detectare a suprafețelor mai mari va permite realizarea caracteristicilor menționate.
Achizitii: laptop/sistem de operare.
i-Light 2015 – 2018
Parteneri: Innovatec Sensing & Communication S.L. (Spania), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul acestui proiect este de a dezvolta un nou corp de iluminat eficient energetic, echipat cu un senzor pentru localizare interioară care permite realizarea unui sistem de monitorizare în interiorul clădirii.
Acest produs va fi definit ca un bec de ultimă generație cu LED – uri inteligente, care includ un nucleu electronic suplimentar pentru ediul de interfață, achiziție de date și de transmisie. Această nouă soluție va permite un set de servicii pentru potențialii utilizatori / clienți: aplicaţii telemedicină, asistent ambiental, scenarii educaționale sau de formare profesională, sau orice alt cadru în cazul în care este necesară o monitorizare generalizată pe termen lung.
Achizitii: domeniu, scanner, microcontroller, tabletă, audit, laptop, imprimantă multifuncţională.
Vizualizează anunţ achiziţie – audit
Vizualizează anunţ achiziţie – scaner, microcontroler
Vizualizează anunţ achiziţie – tabletă
Vizualizează anunţ achiziţie – laptop
Vizualizează anunţ achiziţie – imprimantă multifuncţională
Hai-Ops 2015 – 2018
Parteneri: NZOZ ESKULAP (Polonia), Innovatec Sensing & Communication S.L. (Spania), Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti
HAI-OPS propune o soluție pragmatică, automată pentru a reduce semnificativ prevalența epidemiilor şi infecţiilor spitalicești. Proiectul va crea o soluție fizică de integrare a unei rețele de senzori și soft de monitorizare în măsură să furnizeze informații și alerte în timp real, analiza avansată pentru prevenirea focarelor infecțioase; în conformitate cu standardele existente de tip plug-in pentru Sisteme de Management Spitalicesc, proiectul se va ocupa de prevenirea infecțiilor care apar în spital (HAI), cazuri singulare sau focare. HAI-OPS va sprijini asistența medicală a pacienţiilor fiind unui serviciu de necesitate critică. Orice unitate clinică este un potențial client. Țintele principale sunt cele cu risc extrem de ridicat cum ar fi chirurgie, investigatii invazive, ingrijire acută și unități de boli infecțioase.
Achizitii: domeniu, laptop, audit, server, sistem videoconferinţă.
Vizualizează anunţ achiziţie – audit
Vizualizează anunţ achiziţie – laptop
Vizualizează anunţ achiziţie – server
Vizualizează anunţ achiziţie – sistem videoconferinţă
SoV 2014 – 2017
Parteneri: Institutul Național pentru Nevăzători din Islanda (Iceland National Institute for the Blind), Visually Impaired and Deafblind (Islanda), Haskolii Islands – Universitatea din Islanda (University of Iceland), Universitatea Szechenyi Istvan (Ungaria), Fondazione Istituto Per L’interscombio Scientifico (Italia), Lodz University of Technology (Polonia), Fundacja Instytut Pozwoju Regionalnego (Polonia), Universitatea Tehnică din Iași (România), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul “Sound of Vision” este să proiecteze, implementeze și valideze un sistem neinvaziv hardware și software cu scopul de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, prin crearea și transmiterea unei reprezentări auditive a mediului înconjurător. Această reprezentare va fi creată, actualizată și transmisă către o persoană oarba în mod continuu și în timp real. Acest sistem va ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, în orice fel de mediu (interior / exterior), fără a fi nevoie de senzori predefiniți situate în mediul înconjurător persoanei respective.
Questor 2012 – 2014
Parteneri: NoemaLife (Italia), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul proiectului este crearea unui instrument revoluționar care să înlăture complexitatea și neajunsurile problemei localizării, completării și executării rapoartelor.
Questor va:
- Funcționa într-un mod intuitiv asemănător cu alte motoare de căutare tradiționale
- Înlocui munca manuală prin automatizarea procesului de căutare și de completare a raportului pentru a obține datele dorite
- Stoca metadate legate de raporturi într-un depozit semantic
Moris FD 2011 – 2013
Parteneri: NoemaLife (Italia), Universitatea Politehnică din București (România)
Platforma Moris FD se adresează problemelor cauzate de frauda medicală din domeniul asigurărilor de sănătate. Principalul său scop este de a reduce semnificativ pierderile înregistrate, printr-o modalitate simplă dar puternică de prevenire a fraudelor, prin avertizarea în timp real a casei de asigurări de sănătate asupra posibilelor abateri și fraudări, înainte ca aceasta să achite raportările furnizorilor de servicii medicale (în special farmacii).
Soluția oferă o vedere de ansamblu asupra riscurilor de fraudă identificate, defalcate pe județe, farmacii, specialități medicale, diagnostice, medici, pacienți etc.. Informațiile afișate se vor filtra în funcție de diferite criterii, pentru a facilita observarea unei anumite situații la un moment dat.
Visual D 2011 – 2013
Parteneri: NoemaLife (Italia), Universitatea Politehnică din București (România)
Scopul principal al proiectului Visual-D este să ofere o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a unui pacient îmbinând textul cu graficele avansate pentru o mai bună înțelegere. Visual-D va pune la dispoziție aceste date atât în timp real cât și retroactiv, sub forma unui istoric ce poate fi consultat oricând. Proiectul va fi orientat pe sarcini de lucru și se va baza pe algoritmi de suport decizional avansați pentru aplicarea tratamentului adecvat și întreprinderea acțiunilor potrivite.
Visual-D combină date relevante din punct de vedere medical ale pacienților cu diferite protocoale clinice propunând astfel cele mai potrivite acțiuni medicale.
Rasen 2011 – 2012
Parteneri: STIFTELSEN SINTEF, Fraunhofer-Gesellschaft, Smartesting, Software AG, EVRY, The Norwegian Research Center for Computer and Law
Obiectivul general al proiectului este:
Să consolideze capacitatea organizațiilor europene de a efectua evaluări de securitate ale sistemelor de rețea la scară largă, prin combinarea de evaluare a riscurilor de securitate și de testare a securității, ținând cont de contextul în care este utilizat sistemul, cum ar fi răspunderea, juridice și organizatorice chestiuni, precum și probleme tehnice.
EUGEN 2010 – 2012
Parteneri: Sepp.med GMBH (Germania), FOKUS (Germania), Universitatea Politehnică din București (România)
Proiectul:
– Afișează protocoalele medicale într-o manieră ușor de înțeles pentru utilizatori
– Oferă un designer de protocoale clinice ușor de utilizat pentru a încuraja doctorii să își creeze și să își personalizeze protocoalele în funcție de necesitățile din mediul clinic în care lucrează
– Utilizează servicii bazate pe standarde (motor de fluxuri bazat pe standardul XPDL, motor de reguli de business) pentru a oferi numai informații pertinente la timpul de decizie sau la acționare, bazându-se pe istoricul pacientului, pe cunoștințele medicale și pe planurile de tratament
RELIS 2010 – 2012
Parteneri: FOKUS (Germania), Sepp.med GMBH (Germania), NoemaLife (Italia), Universitatea Politehnică din București (România)
Proiectul RELIS pornește de la ideea existenței posibilității de a exprima corelațiile dintre valorile rezultatelor analizelor de laborator, aceasta permițând identificarea situațiilor în care ele ar putea conține erori. În acest caz, sistemul va genera o alertă pentru a atenționa factorul uman cu privire la existența riscului.
Obiectivul principal al proiectului privește crearea unei platforme pentru identificarea în timp real a noilor rezultate de laborator ce sunt neconforme sau pot conține erori și generarea de alerte descriptive ce sunt trimise către autentificatorul legal al analizalor. Alertele conțin o argumentare cuprinzătoare și ușor de înțeles privind motivul generării. Identificarea timpurie a riscurilor permite descoperirea acelor teste de laborator ce sunt incorecte și ajută personalul specializat să decidă calea de urmat.
ReTeMes 2007 – 2008
Parteneri: Sepp.Med (Germania)
ReTeMeS se va concentra pe aspectele de fiabilitate în ceea ce privește aspectele de comunicare și de a dezvolta pentru că un cadru de testare flexibil ca o platformă pentru executarea de testare automată și evaluare a rezultatelor.
Pentru că, ReTeMeS va utiliza tehnologia recentă de testare TTCN-3, dezvoltat de ETSI inițial pentru protocoalele OSI, în industria europeană a sistemului medical. TTCN-3 combină avantajele de creștere a productivității și a puterii cu un nivel suficient de formalism pentru stabilirea sistematică a calității cuantificabile pentru sistemele medicale.
Proiecte Naţionale
De peste 15 ani de când activează pe piața din România, Info World este lider în domeniul software-ului medical.
Peste 200 de unități sanitare utilizează soluțiile inovatoare oferite de Info World, după cum urmează:
- Peste 20 de spitale județene, între care: Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Spitalul Clinic de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara,Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Județean de Urgență Brăila, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, Spitalul Județean de Urgență Slatina.
- Peste 15 de institute și centre medicale clinice, între care: Institutul Național de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Institutul de Boli Cardiovasculare „C. C. Iliescu” București, Institutul Național de Neurologie și Boli Neuro-Vasculare, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. Georgescu” Iași, Institutul Inimii “Prof. Nicolae Stăncioiu” Cluj, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie Chișinău.
- Peste 30 de spitale de urgență, între care: Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.
- Peste 40 de spitale municipale și orășenești, între care: Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Municipal Clinic „Filantropia” Craiova, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea.
- Peste 20 de policlinici și spitale private, între care: Policlinicile Medcenter, Euromedica Hospital Baia Mare, Spitalul Providenta.
Proiecte cu finanțare europeană
- Institutul de Medicină Legală Iași – Implementarea Registrului Național de Medicină Legală
- Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof.Dr.C.T.Nicolau” – Sistem informatic pentru gestionarea donatorilor de sânge şi a stocurilor de sânge şi componente sanguine
- Ministerul Sănătății Publice
- Sistem de transmisie date pentru situații de urgență – Telemedicină
- Sistem de telemedicină imagistică pentru situații de urgență – IQPACS
- Proiect de informatizare a Spitalului Clinic Județean De Urgență Oradea
- Proiect de informatizare a Spitalul Județean Giurgiu
- E-Sănătate, Sistem informatic medical la nivelul județului Harghita
- Sistem informatic integrat e-sănătate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia