Noutăți

Noi participăm în Tabăra de IT în Bușteni: It will be fun!

logo2016
În perioada 21-25 septembrie am avut plăcerea de a participa la Tabăra de IT: IT will be fun!  Ediția a IX a, organizată de IBusiness. Pentru a doua oară suntem parteneri în cadrul acestui eveniment și putem spune că a ajuns la inimile noastre, ca cea mai mare parte a echipei noastre, fiind obiectivul demografic al acestui eveniment.

Anul trecut, unul din reprezentanții echipei noastre, Alexandru Perețeanu, a vorbit despre tendințele dezvoltării în domeniul mobilității și aplicațiile mobile; anul acesta director nostru Daniel Nistor a susținut un seminar despre M-Health, Securitatea Cibernetică și Big Data Analytics.

Tabăra de IT este un eveniment focusat pe dezvoltarea personală și profesională a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 – 35 ani, prin oferirea unor serii de seminarii și training-uri. Specialiștii vor discuta subiecte noi, precum: cloud, big data analytics, data center, securitatea cibernetică, mobilitate, Internet of Things (IoT) și multe altele.

Condițiile de care să țină cont un participant sunt: să aibă peste 18 ani și să fie pasionat de IT. Cine știe, participând la acest eveniment poate duce la un nou stagiu de locuri de muncă. Află mai multe pe tabaradeit.ro.

Profitabilitatea la Puterea a Treia

maryo-plus-mihaela
Pe 30 iunie am participat la deschiderea IBusiness forum, discutând despre tendințe, beneficii, perspective și cel mai important subiect de discuție a fost despre ce impact a avut “Big Data – Analytics – Cloud” asupra inovației și profitabilității.

Lista prezentă a reunit o serie de specialiști în cercetare, organizații guvernamentale, firme de consultanță și soluții experte oferite de companii, cum ar fi: ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice), Ernst&Young, SAS România, Ymens și, desigur, Info World.

Printre subiectele discutate și despre modul în care efectul impactului schimbă rapid piața românească, reprezentantul nostru Maryo Fiscuțean a vorbit despre Big Data, Cloud și Analytics din punct de vedere medical, în special în domeniul informațiilor și securității cibernetice. Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, click aici. 

Trenduri în IT : Securitatea Euro-Atlantică și Securitatea în Spațiul Cibernetic (ediția a ll-a)

cybersecurity
Recent a avut loc cea de-a doua ediție a conferinței internaționale dedicată securității cibernetice în contextul global, atât de complex al conflictelor pe multiple planuri pe care le putem vedea în plină desfășurare în acest moment în diferite locuri de pe planetă. Acestea sunt și motivele pentru care conferința din acest an s-a bucurat de o semnificativă participare, atât internațională cât și națională, dezbaterile și prezentările suscitând multe discuții, intrebări și, mai ales, răspunsuri din partea unor personalități ale căror opinii chiar contează.
Citeste mai mult

IT&C DIRECTORY: Info World: Prezentul este al tău, noi îți aducem viitorul

itcdirectory
Info World a sărbătorit recent 15 ani de reușite pe piața IT&C, lucrând exclusiv în domeniul sănătății. Recunoașterea și rezultatele obținute stau mărturie dedicației noastre pentru parteneri și clienți. Info World a obținut premii datorită capacității permanente de a învăța și de a implementa tehnici inovatoare, atât în produsele cât și în serviciile oferite. Și, cu toate acestea, ei au mereu în vedere faptul că domeniul lor de expertiză este tehnologia informației – piața cu cea mai rapidă rată de evoluție în societatea de astăzi.

Pe 30 iunie am participat la deschiderea IBusiness forum, discutând despre tendințe, beneficii, perspective și cel mai important subiect de discuție a fost despre ce impact a avut “Big Data – Analytics – Cloud” asupra inovației și profitabilității.

Trenduri în IT: Certificări  în  privința  securității  datelor  în  domeniul eHealth

radu-berca
Partenerul companiei Info World din Statele Unite ale Americii a obținut recent câteva certificări extrem de importante în ceea ce privește securitatea datelor în domeniul eHealth, certificări esențiale pentru a pune opera la standardele impuse de legislația SUA în domeniul serviciilor IT de sănătate. Este o recunoaștere remarcabilă pentru echipa de programatori a InfoWorld din România care a lucrat la elaborarea softului implementat în SUA, în rețeaua de spitale a veteranilor de război și care a trebuit să treacă aceste teste de securitate a datelor și să obțină certificările aferente. Acesta este și motivul pentru care i-am luat un interviu d-lui Radu Berca, cel care a coordonat echipa din România pentru a ne da mai multe detalii despre această realizare a programatorilor români.

În SUA legislația în domeniu prevede respectarea unor standarde unice, reglementate foarte clar, astfel încât orice soft implementat în zona de eHealth să răspundă acestor cerințe. Cum era și firesc, l-am întrebat pe dl. Berca și în legătură cu reglementările din UE și din România.

Citeste mai mult